Mijn NIBE Henk Blankevoort

Lindeboom
Peter Lindeboom

Ik ontdekte medio 1974 de NIBE bibliotheek (toen nog op de Herengracht 136) voor het doen van onderzoek naar Technische Analyse van aandelen voor mijn kandidaatsscriptie. Ontmoette daar Berend ten Bosch en werd op zijn voorspraak aangenomen als kandidaat-assistent t.b.v. zijn proefschrift (als vervanging voor Peter Lindeboom die enige tijd ziek was). Najaar 1974 ben ik als fulltime bibliothecaris aangesteld en ik werkte samen met Bart Dijkstra die na enige tijd vertrok voor onderzoek in de tropen. Tot mei 1980 was ik verantwoordelijk voor aanschaf en catalogiseren van boeken, de vermelding van nieuwe aanwinsten in een rubriek van het tijdschrift en dienstverlening aan bezoekers. Tussentijds werkte ik ook samen met Bert Tjallema voor enkele onderwerpen in de nieuwe cursus effecten.

Henk Blankevoort
27 april 2016