Lardinois, september 1986

In gesprek met ir. P.J. Lardinois

Functie: Voorzitter Hoofddirectie Rabobank Nederland
Compaan: geen
Loctatie: Croeselaan Utrecht
Gezelschap: geen
Kruisnamen: Scherpenhuijsen Rom
Additief: Structuur Rabo-organistie 1986

Nagedachten:
Een half uur wachten, de heer Lardinois was nog even bezig. Vlak voor mij bleek een vrijwel naamgenoot te zijn binnengeglipt, met in diens kielzog Han Lammers, Landdrost te Lelystad. Zij hadden hadden zich vergist, hun afspraak was een week later op hetzelfde tijdstip. Een vermoeide Lardinois verontschuldigde zich. Later bleek dat hij een slopende ziekte onder de leden had.

Lardinois was voortvarend en visionair, een a-typische bankier. In het ronde-tafelgesprek tbv de bundel 40 jaar NBV ¬†uitten Van den Brink en Batenburg zich als volgt. “Wij bereidden ons altijd heel goed voor op de Bankiersvereniging. Hoe anders de heer Lardinois voor het College van Overleg, die had zich nooit voorbereid. Dat was lastig en daarom hebben wij onze secretaresses een paar keer naar de secretaresse van Lardinois laten bellen, om die te vragen diens agenda toch beter te bewaken. Dat lukt me niet had ze gezegd, het is al heel wat als hij zijn stukken meeneemt: vaak moet ik hem op weg naar de auto achterna rennen om zijn tas nog mee te krijgen”.
Zo kon dat toen nog niet gepubliceerd worden. De ook aanwezige Vogelenzang deed daarom te suggestie: schrijf maar “… de heer Lardinois kreeg vaak ter plekke zijn inspiratie”.
JS, 15.11.2015

Lardinois geheel