Heemskerk, maart 1997

Over zielen, zaken en zeden

Functie: Voorzitter RvB F. van Lanschot Bankiers
Compaan: Ward Snijders (drs. E.J.)
Locatie: Hooge Steenweg Den Bosch, grote vergaderzaal.
Gezelschap: voorlichter
Kruisnamen: Karsten, Van den Brink, Le Blanc, Nelissen, De Quay, Baeten, Van Lanschot, Lardinois, Vugts.

Nagedachten
Hij was iets vertraagd, zijn broer uit Australië aan  de telefoon met een dringend bericht.
Vervolgens: we kennen elkaar van vroeger toch, van het Economisch Bureau van de Amro Bank? Tja, daar op de gang aan het Rembrandtplein liep hij wel eens wat verloren rond, maar hij is naar mijn weten nooit E.B.-er geweest. (In dit interview heb ik laten staan van wel, ik was toen nog niet zeker). Hij hoorde bij Karsten en het Economisch Bureau had affiniteit met Van den Brink. (Volgens Fred Veltman kwam Bert wel vaak bij het E.B. landenrapportjes halen voor zijn werk bij Correspondent Banking).

Dezelfde vraag stelde hij tijdens een Van Lanschotpresentatie op een winterse avond in Alkmaar. Prima verzorgd, maar Bert dissoneerde, vond ik, met zijn aarde-donkere basstem. ‘U praat net als Batenburg en als die op tv komt, rollen mijn kinderen van het lachen van de bank’. Na afloop trok hij mij mee naar een hoektafeltje, onbereikbaar voor de rondjes draaiende andere bezoekers.
Dat deed hij in zijn Rabo-tijd ook een paar keer: ‘ze moeten allemaal wat van me, maar ik wil gewoon even bijpraten, jullie vormen mijn externe geweten; zie je hoeveel ik afgevallen ben sinds ik ‘s-ochtends zwem?’

JS, 27.11.2015

Heemskerk geheel
Heemskerk krijgt lintje